ONS: 'Geheimzinnigheid over advies bezwaarcommissie'

21-08-2018 Politiek Redactie

VLAARDINGEN - ONS.Vlaardingen Voelt zich door het college van burgemeester en wethouders aan het lijntje gehouden. Wat is er aan de hand?

Bewoners van de Maasboulevard vragen al geruime tijd om de kap van de rij bomen die hen het uitzicht op het water en de scheepvaart ontneemt. Voor velen van hen was het zicht op de rivier juist de reden om daar te gaan wonen. Er zijn plannen voor de aanpak van de rivierzone met daarin de aanleg van een park en de kap van de rij bomen. Maar tegen die kap werd vorig jaar door een aantal bewoners bezwaar aangetekend.

ONS.Vlaardingen maakt zich al lange tijd sterk voor de bweoners die hun zicht op de rivier terug willen en vraagt zich nu af hoe de zaken ervoor staan. ,,De bezwaarcommissie heeft rond maart een advies aan het college geformuleerd; althans, dat gerucht gaat.'', zo stelt ONS. Sinds die tijd al proberen zij te achterhalen wat dat advies was en wat daarop het besluit van het college is. ,,Maanden lang zijn wij door het vorige college aan het lijntje gehouden. Het laatste bericht was dat het college uiterlijk in mei een besluit zou nemen. Inmiddels zijn we weer ruim een kwartaal verder'', aldus ONS.

In de laatste gemeenteraadsvergadering voor de zomervakantie vroeg ONS.Vlaardingen nog naar de stand van zaken. ,,Wethouder De Leede kon of wilde niets loslaten over het advies van de commissie en het besluit van het college. Het lijkt er inmiddels op dat over deze bezwaarzaak geheimzinniger wordt gedaan dan over de mogelijke opslag van kernwapens in Nederland'', zo stelt ONS-raadslid Gilles Pappers. ,,Een simpel bezwaar van een paar inwoners sleept zich nu bijna al een jaar voort.''

ONS.Vlaardingen probert nu via schriftelijke vragen opheldering te krijgen. De partij wil meteen een compleet overzicht van alle lopende zaken bij de bezwaarcommissie. Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date