ONS: ‘De gemeente promoot de Islam’

21-05-2018 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – Op vrijdag 25 mei wordt er in Wijkcentrum West een iftar maaltijd gehouden. Iftar is de maaltijd die moslims direct na zonsondergang gebruiken tijdens de vastenmaand ramadan, die net begonnen is. ONS.Vlaardingen zet daar vraagtekens bij en vroeg zich vandaag op social media af of de inwoners van de stad vanuit de gemeente misschien ook een uitnodiging hebben gekregen voor Pinksteren?

De iftar maaltijd op 25 mei wordt georganiseerd door welzijnsorganisatie Minters en heeft als doel mensen elkaar te laten ontmoeten en met elkaar in gesprek te gaan. ONS.Vlaardingen zet daar vraagtekens bij, omdat een iftar maaltijd verbonden is aan het Islamitische geloof en ‘religie moet een privé zaak blijven’, aldus de partij. Aangezien Minters subsidie krijgt van de gemeente wordt er volgens ONS nu dus religie gesubsidieerd en de Islam gepromoot door de gemeente.

De discussie die volgt op social media kent voor- en tegenstanders, en ONS.Vlaardingen heeft ook nog eens een ‘poll’ gepubliceerd waarbij de lezers gevraagd wordt wat zij vinden van de organisatie van de iftar maaltijd. De antwoorden variëren van “Wat een onzin om daar tijd aan te besteden. Minters heeft zijn normale taken nog niet eens op orde” tot “Ik hou wel van een feestje, Ik kijk naar de uitnodigingen van alle andere religieuze feestdagen”. Raadslid Tim Thiel van ONS.Vlaardingen kiest in deze poll overigens voor het ‘feestje’. GroenLinks raadslid Neill Voorburg reageert onder het bericht van ONS met: ,,Met de Kerst was er ook een activiteit van Minters. Want middels een maatschappelijke activiteit verbinding zoeken is goed!’’

Het wachten is op een initiatiefvoorstel van ONS.Vlaardingen waarbij zij het demissionaire college mogelijk verzoeken om welzijnsorganisatie Minters te korten op de subsidie voor het bedrag dat gemoeid is met de organisatie van de iftar maaltijd.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date