Categorieën

Service

ONS: ‘IKV kan met Raad praten’

ONS: ‘IKV kan met Raad praten’
Politiek

ONS: ‘IKV kan met Raad praten’

  • Redactie
  • 22-07-2016
  • Politiek
ONS: ‘IKV kan met Raad praten’
VLAARDINGEN - De fractie van ONS.Vlaardingen staat positief tegenover het voorstel van ondernemersvereniging IKV om voortaan overleg te voeren met de gemeenteraad in plaats van het College van B&W. ONS hoopt dat alle andere fracties hun standpunt delen. 

,,Het is van het grootste belang dat IKV en gemeente met elkaar in overleg blijven. Nu college en IKV niet meer door één deur kunnen, vinden wij dat we op de uitnodiging van de IKV moeten ingaan’’, aldus Frans Hoogendijk van ONS.Vlaardingen.
 

Overleg 


Na een kritische brief van het IKV-bestuur aan het college, staakte het gemeentebestuur alle contacten met de ondernemersclub. Daarop kaatste de IKV de bal terug en stelde het bestuur dat het ook met de gemeenteraad kan overleggen. 

,,De raad is het hoogste orgaan binnen de gemeente’’, zegt Hoogendijk, ,,dus dat is helemaal geen gekke gedachte van de IKV. We zouden met een vertegenwoordiging vanuit de raad maandelijks met de IKV bij elkaar kunnen komen. Bijvoorbeeld voorafgaand aan de maandelijkse IKV-soos, zodat het geen extra vergadertijd kost.’’
 

Genoeg te doen 


ONS.Vlaardingen vindt overleg tussen Raad en IKV belangrijk. Hoogendijk: ,,De gemeente heeft bijvoorbeeld een opdracht vanuit de raad om dit jaar acht miljoen meer bij Vlaardingse bedrijven aan te kopen, en we zitten als stad ook nog eens met een groeiend leger aan werkzoekenden. Reden genoeg dus om snel bij elkaar te gaan zitten. Daarnaast moeten er ook allerlei praktische en juridische conflicten tussen gemeente en IKV worden opgelost. Werk aan de winkel.’’