ONS wil meer Vlaardingse baby’s

21-02-2017 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – ONS.Vlaardingen waagt opnieuw een poging om meer Vlaardingse baby’s te creëren’. ,,Wij lazen dat in een Amstelveens ziekenhuis een klein deel van het gebouw binnenkort tot Amsterdams grondgebied wordt verklaard, zodat Amsterdammers die daar worden geboren, toch hun woonplaats 'Amsterdam' als geboorteplaats in hun paspoort kunnen krijgen.’’ De partij pleit voor een soortgelijke constructie in zowel het Vlietland ziekenhuis in Schiedam als het Franciscus Gasthuis in Rotterdam.

,,Jaren terug werden Vlaardingers nog gewoon in het Holy ziekenhuis geboren, en kregen zij Vlaardingen als geboorteplaats in hun paspoort. Tegenwoordig krijg je als Vlaardinger een 'Schiedamstempel', en wanneer de kraamafdeling straks naar Rotterdam verhuist, een 'Rotterdamstempel' in je paspoort’’, zo stelt de tweemansfractie in de Vlaardingse gemeenteraad. ,,Voor veel Vlaardingers is het begrijpelijkerwijs emotioneel belangrijk om Vlaardingen als geboorteplaats in hun paspoort te hebben.’’

ONS.Vlaardingen wil dat het college van burgemeester en wethouders gaat overleggen met de gemeenten Schiedam en Rotterdam en het Sint Franciscus ziekenhuis, en daarbij in te zetten op een nieuwe situatie waarbij Vlaardingers - op wat voor manier dan ook - desgewenst 'Vlaardingen' in hun paspoort krijgen, ook al zijn zij dus geboren in Schiedam of Rotterdam.