ONS.Vlaardingen: Beiaardweken moeten blijven

31-10-2017 Politiek Redactie

VLAARDINGEN  - ONS.Vlaardingen is verontwaardigd over hoe het college van b&w de Beiaardweken 'de stad heeft uitgejaagd'. Negen jaar lang was het door Ben van der Linden georganiseerde festival een vaste publiekstrekker aan de Markt. Als het aan ONS.Vlaardingen ligt, komt het festival zo snel mogelijk weer terug naar Vlaardingen.

Ron Boers: ,,Keer op keer is Van der Linden tegengewerkt en financieel gekort, uitgerekend bij een van de goedkoopste festivals van de stad, dat altijd gratis toegankelijk was. Gewild bij veel ouderen, die ook nog eens gratis vervoer naar de Markt kregen. Ben van der Linden, ras-Vlaardinger en jarenlang vaste pianist van Paul van Vliet, heeft dertien jaar lang gratis veel van zijn tijd gestoken in stadspromotie. Daarbij haalde hij grote internationale namen naar onze stad. Voor een beiaardfestival van vier dagen hoefde de gemeente maar € 15.000 te subsidiëren. De laatste jaren was het festival noodgedwongen teruggebracht tot één dag, en uiteraard voor een fractie van de eerdere subsidie''. Van der Linden: "Op het stadhuis is er dermate weinig cultureel besef dat men de artistieke armoe en onthutsende leegte zelf niet eens meer waarneemt."

Ben van der Linden is nu op zoek naar een andere stad voor zijn Beiaardweken, en noemt Vlaardingen inmiddels een gepasseerd station.
Niettemin wil ONS.Vlaardingen alles zetten op terugkeer of behoud van het festival. Ron Boers: ,,De stad moet bruisen, voor alle leeftijdsgroepen. Dat een stadsbestuur zo minachtend omgaat met een festival als dat van Van der Linden, vindt de partij stuitend, maar helaas ook kenmerkend voor dit stadsbestuur''. Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date