Categorieën

Service

ONS.Vlaardingen boycot VNG

ONS.Vlaardingen boycot VNG
Politiek

ONS.Vlaardingen boycot VNG

  • Redactie
  • 26-06-2018
  • Politiek
ONS.Vlaardingen boycot VNG
VLAARDINGEN - ONS.Vlaardingen, de grootste politieke partij van Vlaardingen, boycot vanaf vandaag de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en eist excuses voor het goedpraten van de aanslag op de Telegraaf. Dat besluit heeft de lokale partij genomen nadat het congres van de VNG vandaag applaudisseerde voor schrijver Tommy Wieringa, die de aanslag van gisteren op de Telegraaf toejuichte.

,,De VNG vertegenwoordigt alle gemeentebesturen van ons land, en dan verwacht je een neutrale houding'', aldus fractievoorzitter Ron Boers van ONS.Vlaardingen. ,,Wat bezielt de VNG überhaupt om een schrijver als Wieringa uit te nodigen? En wat bezielt de leden om ook nog te applaudisseren als zo iemand stelt dat de aanslagplegers dat veel eerder hadden moeten doen? Ze zouden zich moeten schamen.''

In een tijd waarin ook in Nederland de vrije pers toch al onder druk staat, en vrijheid van meningsuiting een belangrijk maatschappelijk thema is, zou iedereen die in Nederland op bestuurlijk vlak ook maar iets voorstelt, de aanslag op de Telegraaf, en een paar dagen eerder op het gebouw van Panorama, moeten afkeuren, aldus de reactie van ONS.Vlaardingen.

ONS.Vlaardingen vindt de reactie van het VNG-congres schandalig, en wil dat de vereniging openbaar excuses maakt richting alle journalisten en tegenover de Nederlandse bevolking.