ONS.Vlaardingen presenteert kandidatenlijst

07-02-2018 Politiek Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – Meer ‘blauw’ op straat, betrek de inwoners meer bij beslissingen, de criminaliteit moet met 25 % omlaag en overlast met 50 %. Zomaar een greep uit het verkiezingsprogramma dat ONS.Vlaardingen gisteren presenteerde in Wijnbar Centraal aan de Westhavenplaats. Raadsleden van andere partijen als Leefbaar Vlaardingen, het CDA, de PvdA en de VVD waren uitgerukt om eens te horen wat de collega’s van ONS te vertellen hadden. In vergelijking met het verkiezingsprogramma van ONS.Vlaardingen van vier jaar geleden was er niet heel veel verschil, dus de vraag dringt zich op wat de partijleden in de vier jaar dat ze zelf waren neergestreken op het door hen ‘verafschuwde pluche’ bereikt hebben.

Tegelijk met de presentatie van het verkiezingsprogramma werden ook de kandidaten van ONS gepresenteerd. Jack Kerklaan, oud schoolmaatje van Ron Boers en bekend van RTV Rijnmond praatte de middag ‘aan elkaar’, op zijn eigen, heel drukke en bijna letterlijk onnavolgbare, wijze. Kerklaan haalde daarbij nog weleens wat zaken door elkaar. Zo verwarde hij bij het onderwerp huisvesting arbeidsmigranten de Zuidbuurt (tussen Vlaardingen en Maassluis) en de Zuidbuurtseweg (bij de Marathonweg,waar er plannen zijn om naast de volkstuindersvereniging woonunits neer te zetten).

Op plek één en twee zoals verwacht Frans Hoogendijk en Ron Boers, en op plek drie Ben Vuijk die vier jaar geleden bij VV2000/Leefbaar Vlaardingen bedankte voor een onverkiesbare plek. Op de lijst komen ook anderen voor die eerder carrière gemaakt hadden bij andere politieke partijen. Hans den Breems (nummer 11) bijvoorbeeld, voormalig VVD-er, die later de overstap maakte naar Trots Vlaardingen en dus nu aan zijn derde politieke partij ‘toe is’. Oud Trots collega Gilles Pappers bezet plek 7 op de lijst bij ONS.

Grote afwezige op de kieslijst van ONS.Vlaardingen is Erwin Bierling, die blijkens verschillende bronnen afscheid genomen lijkt te hebben van de partij. Opvallend, omdat Bierling vorig jaar nog enige tijd een raadszetel namens ONS bezet heeft voor Marion de Groot van lijst De Groot (De Groot had deze tijdelijk teruggegeven aan ONS tijdens haar ziekteverlof) . Die laatste had het overigens enkele maanden na de vorige raadsverkiezingen al gauw gezien en ging solo verder nadat ze ervoer te weinig ruimte te krijgen van haar fractiegenoten bij ONS. Wat de exacte reden is van het afscheid van de in raadskringen zeer gewaardeerde Bierling is onbekend.


Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date