ONS.Vlaardingen: stop de straatterreur !

16-08-2017 Politiek Redactie

VLAARDINGEN - Bewoners van de Nieuwelaan en de Van Riebeeckstraat klagen al sinds 2012 over de totale onleefbaarheid in hun buurtje. En al die tijd voelen zij zich in de steek gelaten. Dat is de conclusie van de fractie van ONS.Vlaardingen na gesprekken die zij met verschillende bewoners voerden. ONS.Vlaardingen wil nu dat burgemeester Annemiek Jetten direct in actie komt en per direct voor 24 uur per dag toezicht gaat zorgen, om de problemen te stoppen. "Of dat Toezicht & Handhaving is, of een man met een hond, dat is aan de burgemeester, maar dit moet per direct afgelopen zijn", zegt Ron Boers van ONS.Vlaardingen.

Bewoners vertellen over de eindeloze buurtterreur in hun buurtje: drugs dealen, drugs gebruiken, harddrugs aanbieden aan kinderen in de speeltuin, illegale onderverhuur, vechtpartijen, massale fietsendiefstal, midden in de nacht schreeuw- en vechtpartijen op de galerijen, bedreiging met messen, bewoners besproeien met pepperspray, bewoners die nachten lang wakker liggen, al jaren moeten slapen met oordoppen, dealers die in peperdure auto's af en aan rijden en zelfs met een pistool zwaaien, ouders die hun kinderen 's avonds niet meer buiten durven laten.

Eerder deze week werd bekeken of er via de rechter iets gedaan kan worden aan de situatie. ,,Die procedure kan zo maar vele maanden gaan duren'', aldus Ron Boers. ,,Bewoners zijn intussen bang dat het in de tussentijd een keer fataal fout gaat. Daarom wil ONS.Vlaardingen dat nu meteen wordt ingegrepen. De overlast is geconcentreerd rond slechts twee woningen, maar bedreigt dus het hele buurtje''.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date