Over stoplichtcontainers en vervuilde grond

21-08-2019 Politiek Redactie

VLAARDINGEN - ,,U belt Ron snelt” is de slogan van één van de bekendste loodgieters in Vlaardingen. Het lijkt soms ook te gelden voor de fractie (Ron) Boers. Staat het onkruid door de regen en het groeizame weer wat te hoog? Hebben uw overburen vuilniszakken naast en niet in de restafvalcontainer geplaatst? Wordt er een vergunning traject opgestart voor wat dan ook? De fractie Boers stelt er zo’n beetje direct vragen over. En soms wat voorbarig.

Zo werd er begin augustus melding gemaakt van de opslag van grond aan de Marathonweg. We schreven al vrij snel dat het ging om de grond die er al lag, waarbij na een aantal jaar gewoon een vergunning moet worden aangevraagd. Geen nieuwe opslag dus, maar gewoon het verlengen van de bestaande situatie. Dat was blijkbaar niet doorgekomen bij de fractie Boers die er een dag later vragen over stelde; ‘Waar komt die grond vandaan, wat zit er in aan giftige stoffen’ en andere vragen. Veel werk voor niks dus. Die vragen moeten nog wel officieel beantwoord worden.

Afgelopen week kreeg de fractie antwoord op vragen over restafvalcontainers met een ‘stoplicht’. Die werden in Rotterdam gepresenteerd door twee wethouders en als de container bijna vol of echt vol was dan kon je dat zien aan een oranje of rood verkeerslicht. En anders gewoon een groen licht. ,,Het AD schreef dat deze containers ook in Vlaardingen komen, en waarom was u daar niet bij als wethouder en heeft u niets gezegd’’, vroeg de Fractie Boers direct. Wat bleek? Het was een aanbestedingstraject van Rotterdam, niet van Vlaardingen. De gemeente Vlaardingen had een eigen aanbestedingstraject van waaruit containers werden geplaatst. Irado neemt er wel wat over van Rotterdam maar die worden dus niet in Vlaardingen geplaatst, met stoplicht en al.

Kortom, de verslaggever van het AD zat er naast, daardoor de fractie Boers ook en op het stadhuis zijn er wat ambtenaren aan het werk gezet om vragen te beantwoorden die niet gesteld hadden hoeven worden. Even een telefoontje naar de afdeling communicatie van Irado had veel tijd en moeite bespaard.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date