Plan fusie Bibliotheek vertraagd

08-10-2015 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – ,,Kort na de zomervakantie kom ik in een commissie terug met een voorstel en daar kunt u natuurlijk nog van alles van vinden. Of u nou kiest voor één Centrale en een aantal kinderbibliotheken of een andere optie, u bent en blijft aan zet.’’ Wethouder Cees Oosterom deed deze toezegging  in juni aan de gemeenteraad, maar in een raadsmemo deze week komt het college hierop terug.

Het ‘Dossier Bibliotheek’ wordt door het college nog niet rijp geacht voor concrete besluitvorming in de raad. ,,Ontvlechting en fusie zijn gecompliceerde processen met aanzienlijke (financiële) consequenties’’, laat het college de raad weten. Inmiddels zijn er zes varianten ontwikkeld over hoe verder met de bibliotheek waaruit de gemeenteraad straks een keuze kan maken. Het college zelf heeft al eerder een voorkeur uitgesproken voor één centrale vestiging en drie jeugdbibliotheken met een servicepunt voor volwassenen. Er wordt nu ook een model uitgewerkt waarin het filiaal in de Prins Willem-Alexanderschool is opgenomen én het behoud van de uitleen voor volwassenen in de bieb bij het Lyceum Vos aan de Koninginnelaan.

Het is verder nog steeds de bedoeling dat er een fusie komt met de Bibliotheek Maassluis/Midden Delfland en een verzelfstandiging; de bieb maakt daarin geen deel meer uit van de gemeentelijke organisatie.

De bezuiniging van € 500.000 op de Bibliotheek in 2016 wordt al niet meer gehaald: in de Begroting is nu al rekening gehouden met een bedrag van €225.000, meer dan de helft lager dus. De begroting zal op 4 en 5 november door de raad besproken worden.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date