Politiek: communicatie brand ESSO ondermaats

22-08-2017 Politiek Redactie

VLAARDINGEN - Het sein 'brand meester' bij de raffinaderij van ESSO (Exxon mobile) moest nog gegeven worden, maar D66 en ONS.Vlaardingen 'vuurden' afgelopen nacht hun vragen erover al af aan het college van B&W. Beide partijen maken zich behoorlijk zorgen over de onbereikbaarheid van de website www.rijnmondveilig.nl  tijdens de brand, terwijl juist die alle omwonenden bij ernstige calamiteiten goed en volledig dient te informeren. De site lag voor langere tijd plat, mogelijk vanwege hoge bezoekersaantallen.

Ron Boers van ONS.Vlaardingen: ,,Tot zeker drie maal toe ging er een NL alert uit. Tegelijkertijd was de website van rijnmondveilig.nl onbereikbaar, liet ook RTV Rijnmond live verstek gaan, speelde Omroep Vlaardingen vrolijke deuntjes van onder anderen Michael Jackson, en meldde in haar journaal niets over de brand.'' Boers had al eerder vragen gesteld over de communicatie bij incidenten en benadrukt dat het college zelf hier meer de regie in moet nemen naar de eigen inwoners.

Ook raadslid Koen Kegel van D66 Vlaardingen vindt het kwalijk dat onze inwoners hierdoor niet goed geïnformeerd waren over de stand van zaken en de te nemen veiligheidsmaatregelen. Kegel wil het college laten onderzoeken waardoor de problemen met de bereikbaarheid van de website www.rijnmondveilig.nl   zijn ontstaan en aan de gemeenteraad hierover laten rapporteren.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date