Poppenkast of ?

07-11-2019 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – Voor de een is het een poppenkast, voor de ander is het onnavolgbaar, ook letterlijk. Feit is dat een gemeenteraadsvergadering simpel gezegd een maandelijkse bijeenkomst is waar doorgaans een aantal besluiten wordt genomen. Wat daaraan vooraf gaat is een debat, en dat wordt door verschillende partijen op verschillende manieren gevoerd. Soms vlot, waarbij een meerderheid het snel eens is, en soms duurt het lang en moet een stemming uitsluitsel geven welke kant het op moet.

De 35 raadsleden die Vlaardingen ‘rijk’ is hebben voor een groot deel ook ‘gewoon’ een baan overdag. En dat zorgt ervoor dat het raadslidmaatschap best een belasting is, je er rekening mee moet houden dat je minimaal 20 uur per week er mee bezig bent en dat dan de vergoeding ervoor bescheiden is; omgerekend zal een krantenbezorger netto een hoger uurloon hebben. Jezelf verrijken is er dus niet echt bij.

Vanavond werden er in ieder geval weer de nodige agendapunten behandeld, over de Begroting en over het Unilever terrein en ook kwamen er wat moties over tafel. Doorgaans aanvullingen op voorstellen en soms op zichzelf staande voorstellen. Vooraf was er een rondje vragen vanuit de raad, waarbij een belangrijke vraag over het wel of niet bestrijden van de Japanse Duizendknoop in Holy met chemische bestrijdingsmiddelen.  Dat bleek niet zo te zijn volgens verantwoordelijk wethouder Bart de Leede. De waargenomen planten die aan het vergelen waren stierven boven de grond af, maar als gevolg van ’een natuurlijke cyclus’.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date