Raad wil hondenbelasting (nog) niet afschaffen

19-09-2019 Politiek Redactie

VLAARDINGEN - De Fractie Boers, met Ron Boers en Tim Thiel, wil het liefst zo snel mogelijk af van de hondenbelasting in Vlaardingen. Ze vinden het onder meer onrechtvaardig ten opzichte van bezitters van andere soorten huisdieren, maar ook achterhaald.

Vanavond werd door Ron Boers een motie ingediend over de hondenbelasting. Hierin riepen ze op om nou eens en voor altijd te onderzoeken of die hondenbelasting niet afgeschaft kan worden. En kan er dan niet elders geld worden gevonden, zoals in het zelf innen van boetes, die je dan ook nog eens verhoogt, vanwege het niet opruimen van hondenpoep.

De collega’s in de raad kon zich niet echt vinden in de berekeningen die Ron Boers als indiener van de motie had gemaakt. Boers verontschuldigde zich dat hij de berekeningen even gemaakt had met de rekenmachine op zijn telefoon, maar dat natuurlijk de verantwoordelijke afdeling dat ‘in een uurtje’ dat beter uit kon zoeken. Stefanie Solleveld van de PvdA betoogde dat die belasting een ‘algemeen dekkingsmiddel’ was, en vond dat deze in ieder geval omlaag kon. Solleveld zou voor de motie stemmen.

Verantwoordelijk wethouder Sebastiaan Nieuwland (Financiën) vond het voorbarig om de conclusie te trekken dat de hondenbelasting kon verdwijnen. Hij verwees daarbij ook naar de toch wat wankele financiële situatie van de gemeente, die het afschaffen vooralsnog niet toeliet. Daar moest nog wel wat onderzoek aan voorafgaan. Ron Boers antwoordde daarop dat dit nu juist de strekking van de motie was: onderzoek het afschaffen, waarna de motie in stemming werd gebracht.

De motie werd verworpen met 14 stemmen voor en 17 tegen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date