Raadsleden vliegen elkaar in de haren over gendercursus

11-11-2018 Politiek Redactie

Raadsleden ondertekenden in maart vol overtuiging het regenboogakkoord. Die overtuiging lijkt bij sommigen aan het wankelen gebracht.

VLAARDINGEN - Op facebook vliegen enkele raadsleden elkaar in de haren over de 'gendercursus' die baliemedewerkers van de gemeente Vlaardingen kunnen volgen. Die cursus zou onder meer antwoord moeten geven op de vraag hoe je mensen aan moet spreken die niet overduidelijk als man of als vrouw zijn te herkennen. ,,Stel, je staat bij een balie, je werkt bij de receptie en er komt iemand naar je toe en je denkt… ik weet het niet… moet ik nou meneer of mevrouw zeggen? Nou ja, wat doe je dan? Zeg je dan meneer omdat je denkt, volgens mij is dat het?'', verduidelijkte Silos.

Tijdens de behandeling van de begroting verdedigde dewethouder het regenboogakkoord waar een groot aantal partijen zich achter heeft geschaard.  CU/SGP wilde dit akkoord - afkomstig van belangenorganisatie COC - van tafel maar kreeg daarvoor alleen bijval van BvV-raadslid Salih Akça.

BvV, met drie zetels in de raad, heeft het regenboogakkoord wel ondertekend maar lijkt daar nu al spijt van te hebben. ,,We zijn nu definitief van het padje af in Vlaardingen'', schrijven ze over de gendercursus. ,,Bij dezen hebben we spijt dat we hebben meegetekend Wij zijn benieuwd, Jacky Silos, welk bedrijf de cursus gaat geven en die daar dus blijkbaar al een schat aan ervaring mee heeft.''#Doorgeslagen #GeldTeveel #SorryVlaardingen

De partij krijgt repliek van onder meer D66-fractievoorzitter Koen Kegel die aangeeft het wel erg jammer te vinden dat BvV omwille van deze cursus meteen het hele Regenboogakkoord wil ontmantelen. Ben Trooster van BvV reageert: ,,We hebben het hier over bewustwording in de maatschappij wat ons betreft. De ambtenaren, mensen waarvan je dit in het bijzonder mag verwachten, een cursus hiervoor geven? Kom op zeg. Zet ze in een kring en laat ze zelf even bedenken hoe hiermee om te gaan!''
Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date