Categorieën

Service

SP: 'Haal asbest van het dak'

SP: 'Haal asbest van het dak'
Politiek

SP: 'Haal asbest van het dak'

  • Redactie
  • 27-08-2018
  • Politiek
SP: 'Haal asbest van het dak'
VLAARDINGEN - De constatering dat in de grond bij het Oeverbos asbest aanwezig is en de daaropvolgende sanering hiervan heeft de gemoederen in Vlaardingen de laatste weken aardig doen opleven. Echter het volgende asbest gerelateerde probleem dient zich op dit moment alweer aan met de Wijziging van de Wet Milieubeheer (verwijdering van asbest en asbesthoudende producten) die dezer dagen in de Tweede Kamer wordt behandeld. 

Door middel van een Algemene Maatregel van Bestuur kunnen gemeenten straks eigenaren van panden, waarbij voor de dakbedekking gebruik is gemaakt van asbestcement, dwingen dit te laten verwijderen. Om zo’n maatregel succesvol toe te passen moet je daaraan voorafgaand wel het een ander goed georganiseerd hebben. SP raadslid Marcel Kerkhof: ,,Daarbij moet je vooral denken aan subsidieregelingen voor eigenaren, duurzaam verwijderen en verwerken van asbestcement en uiteraard ook toezicht op en handhaving van de maatregel.''

Kerkhof wil daarom van het college weten of er al bekend is bij hoeveel vierkante meter dakbedekking in Vlaardingen er sprake is van de aanwezigheid van asbestcement en of het college al concrete plannen heeft voor de aanpak hiervan. De komende jaren zullen de saneringswerkzaamheden in omvang toenemen. ,,Belangrijk is dat er dan een beleid op zit dat veiligheid en duurzaamheid garandeert'', aldus SP raadslid Kerkhof.