SP: 'Wij waren het niet’

06-09-2018 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – Afgelopen nacht heeft jongerenafdeling van de SP in Vlaardingen, ROOD genaamd, op leegstaande panden posters geplakt. De jongeren willen hiermee protesteren tegen de woningnood en het feit dat er genoeg panden leeg lijken te staan waar mogelijk beter gebruik van gemaakt kan worden.  ,,Er zijn genoeg gebouwen waar mensen in zouden kunnen wonen, als er wat tijd en energie in zou worden gestoken’’, aldus Tugay Filiz van de jongerenorganisatie. ,,De reden dat deze gebouwen leeg blijven staan is dat de eigenaar er hoe dan ook geld aan verdient. Marktwerking bij onze huisvesting betekent dat er met de stijgende huisprijzen ook geld wordt verdiend met die panden als er niks mee gedaan wordt aangezien de waarde toch blijft stijgen tot het doorverkocht wordt’’.

Ondernemer en eigenaar van Lunch, Pie & Giftshop Veerplein 18 Ronald Huiskens vindt dat de SP blijkbaar ‘oogkleppen’ op heeft. Op social media reageert hij: ,, Al veel te lang is de SP medeverantwoordelijk voor het wanbeleid in Vlaardingen centrum. En dan vragen ze zich nu af waarom er panden leeg staan?? Dit heeft niets te maken met huurbazen of andere SP kapitalistische zeur dingetjes. Maar veel meer de eigen graaicultuur en verkoop van parkeergarages en gebrek aan visie. Vervolgens gaan ze hun falende beleid nog eens etaleren op lege panden. Hoe ver kan je afstaan van de praktijk ?? #fail

Op Huiskens woorden reageert een aantal SP-ers als door een wesp gestoken, en daarbij komt ook de verkoop van parkeergarages aan de orde. Zo antwoord voormalig SP raadslid Arjan Sterenberg: ,,Bijvoorbeeld de verkoop van de parkeergarages is bijvoorbeeld al vanuit de tijd dat de SP nog niet in het college zat, en iets waar de SP tegen was’’.

Sterenberg zit er op dit punt echter naast: op 29 juli 2011 werd Arnout Hoekstra wethouder in het college, na het vertrek van Leo ten Have en in april het jaar daarop werden de parkeergarages verkocht (eind 2011 gingen deze in de verkoop) De SP wethouder  was daarmee politiek medeverantwoordelijk voor de verkoop van de parkeergarages.

Over de actie van SP jongerenafdeling ROOD  meldt SP Raadslid Ingrid Wijker dat deze volkomen los staat van de fractie. ,,Onder de posters had natuurlijk ROOD moeten staan en geen SP’’, aldus Arjan Sterenberg.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date