Categorieën

Service

SP: 'Behang afsteken als werkervaring?'

SP: 'Behang afsteken als werkervaring?'
Politiek

SP: 'Behang afsteken als werkervaring?'

  • Redactie
  • 10-01-2015
  • Politiek
SP: 'Behang afsteken als werkervaring?'

VLAARDINGEN - De SP is in de pen geklommen over de manier waarop mensen uit de kaartenbak van de Sociale Dienst worden ingezet om werkervaring op te doen. Ze worden onder meer ingezet voor het verwijderen van behang in de door Waterweg Wonen op te leveren woningen. Een medewerker van de woningcorporatie sprak daar volgens de SP heldere taal over: ,,Uitkeringstrekkers die het behang van de muren schrappen, en het kost de woningcorporatie maar een schijntje.'' 

De SP wil nu van het college van burgemeester en wethouders weten of sit soort werk tegenwoordig valt onder 'het leveren van een tegenprestatie bij een bijstandsuitkering. De partij wil graag weten waarom dit gebeurt en wat het uiteindelijke doel is.

,,Hoeveel mensen werken er vanuit de sociale dienst bij Waterweg Wonen en hoe lang duurt het traject dat zij doorlopen?'', zo vraagt de SP verder aan het college. De SP wil ook weten waaraan ze moeten denken als het gaat om dat 'schijntje' dat het de woningcorporatie kost en ziet daarbij graag een specificatie op basis van het aantal man-uren. 

De partij wil daarnaast van het college weten welke bedrijven, instellingen en organisaties nog meer gebruik maken van mensen uit de kaartenbak van de Vlaardingse Sociale Dienst en wat de gemeente Vlaardingen jaarlijks aan inkomsten genereert met deze arbeid.