SP verbaasd over besluit parkeerplaatsen gehandicapten

11-12-2014 Politiek Redactie

VLAARDINGEN - Het besluit van het collega van burgemeester en wethouders om gehandicaptenparkeerplaatsen op bepaalde tijden ook beschikbaar te stellen voor mensen zonder handicap heeft tot verbazing geleid bij de fractie van de SP. In het nieuwe verkeersbesluit kunnen mensen met een gehandicaptenkaart tussen 6 uur ’s avonds en 6 uur ’s ochtends geen recht meer maken op een gehandicaptenparkeerplaats. Dit omdat de parkeerdruk in sommige parkeergebieden te hoog zou zijn. 

Dit vind de SP niet kunnen. ,,Stel je bent slecht ter been en  moet na werktijd een boodschap doen. Dan moet je wellicht een flink stuk naar de supermarkt lopen omdat er geen gehandicaptenparkeerplaats meer beschikbaar is. En dit alleen om één a twee parkeerplaatsen extra beschikbaar te kunnen stellen omdat de parkeerdruk in sommige gebieden te hoog is”, aldus Arjan Sterenberg, raadslid verkeer van de SP fractie. 

De SP fractie is van menig dat dit een ongepaste maatregel is heeft daarom vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. De SP wil onder meer weten of er wel onderzoek is gedaan naar de gevolgen van deze maatregel.

Reacties