SP wil actie college tegen Blankenburgtunnel

16-09-2016 Politiek Redactie

VLAARDINGEN - De fractie van de SP heeft deze week vragen gesteld aan het college naar aanleiding van een rapport van onderzoeksbureau CE Delft. Dit onderzoeksbureau heeft een grondig onderzoek gedaan naar de noodzaak van de Blankenburgtunnel en de A24, de zesbaans-rijksweg die op deze tunnel aansluit.

In dit onderzoek werden de plannen van minister Schulz  en het ministerie van Infrastructuur en Milieu onder vuur genomen. Zo blijkt uit het onderzoek dat de verkeersdruk in de toekomst veel lager uitvalt en dat de aanleg van de tunnel is gebaseerd op cijfers van tien jaar terug. De actuele cijfers schetsen een ander beeld, waarbij de noodzaak om de Blankenburgtunnel en de bijbehorende A24 aan te leggen kleiner geworden is.

De SP wil nu van het college van burgemeester en wethouders weten of zij aan de hand van deze nieuwe informatie opnieuw met de minister in gesprek gaan om de aanleg van de omstreden weg ter discussie te stellen. Vanuit de Tweede Kamer zal de SP fractie ook het onderzoek en de bijbehorende resultaten aankaarten bij de minister.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date