Spoetnik kan nog even blijven

19-12-2018 Politiek Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – Stichting Spoetnik en de Cultuurwerkplaats kunnen nog even ‘door’ in de sporthal aan de Baanstraat. In ieder geval tot 1 mei 2019, maar daarna wordt het onzeker. Vanavond gaf een meerderheid in de raad de verantwoordelijk wethouder een opdracht mee via een motie: zoek uit of via leegstandsbeheer de ruimtes verhuurd kunnen worden aan Spoetnik en de Cultuurwerkplaats, en niet via de gemeente zelf.

Ruim een week geleden schetste verantwoordelijk wethouder Bart Bikkers het beeld dat er fors geïnvesteerd moest worden als de gemeente de ‘huisbaas’ bleef van Spoetnik en de Cultuurwerkplaats; Juridisch gezien moet de gemeente Vlaardingen namelijk een goede huisbaas zijn, en dus formeel zorgen dat er een aantal zaken gerepareerd of aangepast werden, wat op een investering van zo’n €70.000 neerkwam.

De raad moest dus ‘een list’ verzinnen om onder de juridische eisen en onder een forse financiële investering in een pand dat gesloopt gaat worden uit te komen, en die list was de motie die vanavond werd voorgelegd: verhuur via leegstandsbeheer en niet via de gemeente. Voor de huidige gebruikers waren de investeringen in onder meer reparaties en een nieuwe cv ketel overigens ook niet nodig. Ze redden het de komende tijd wel zonder.

De motie werd uiteindelijk aangenomen met 20 stemmen voor en 10 stemmen tegen. Wethouder Bikkers zal voor 31 januari 2019 de raad moeten informeren of verhuur via leegstandsbeheer een optie is, en wat hiervan de kosten zijn. 
 

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date