Stichting Spoetnik nog even in oude sporthal

04-04-2019 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – Stichting Spoetnik, de organisatie in Vlaardingen die zich bezighoudt met humanitaire hulp aan Oekraïne mag voorlopig in de laatste oude Lijnbaanhal blijven. Daarmee stemde vanavond een meerderheid van de gemeenteraad in (22 stemmen voor, 9 tegen).

Op de plek van de laatste sporthal aan de Lijnbaan zal tezijnertijd nieuwbouw gepleegd worden. In juni afgelopen jaar besloot de gemeenteraad al om Stichting Spoetnik er langer onderdak te verlenen en later dat jaar kreeg wethouder Bart Bikkers opdracht om een constructie te ‘bedenken’ om Spoetnik nog langer dan beoogd er onderdak te geven. Liefst totdat het zeker is dat er gesloopt wordt omdat er een projectontwikkelaar aan het werk gaat.

Die oplossing kwam er in een voorstel om de oude sporthal aan Ad Hoc in beheer over te dragen en Spoetnik er te laten huren voor een laag bedrag. De Fractie Kerkhof (voormalig SP) stribbelde nog even tegen; zo humanitair was die hulp niet altijd, betoogde raadslid Alke van Marsbergen. Eerder was de opbrengst van een benefietavond naar de aanschaf van nachtkijkers gegaan en die gebruik je toch bij militaire handelingen? De raad legde in meerderheid de conclusie van Van Marsbergen naast zich neer en stemde voor.Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date