Te midden van de moeilijkheid ligt de mogelijkheid

28-03-2018 Politiek Redactie

De afgelopen dagen heb ik het (soms met argusogen) gevolgd, als je zelf jarenlang onderdeel bent geweest van de lokale politiek, dan kom je er ook niet onmiddellijk los van. Afgelopen maandag was de eerste bijeenkomst, deze keer openbaar en meteen via televisie te volgen een enkeling vond het nodig nog met het telefoontje te filmen. Harde woorden, teleurstelling, misschien wel haat, maar zeker jaloezie en afgunst waren ruim vertegenwoordigt net als arrogantie en hoogmoed. Een enkele keer zag ik dat respect voor elkaar en wijsheid ook aan tafel zaten en mee mochten praten

De verkenner is volgens sommigen al meteen blasé want die heeft in het verleden niet allen kunnen bekoren. En belangrijker die is volgens de enkeling wel zo (oranje) gekleurd dat de uitkomst maar naar één kant kan wijzen. En toch heb ik hoop! Want als er genoeg wil is en het misschien doordringt dat grote leiders soms ook moeten dienen kan er wat moois ontstaan. Albert Einstein zei ooit: Te midden van de moeilijkheid ligt de mogelijkheid.

Juist nu velen praten over de moeilijkheid willen enkelen werken aan de mogelijkheid! Juist nu is er een kans op bestuurlijke vernieuwing, juist nu de mogelijkheid om verder te kijken dan alle politieke neuzen. Maar om die neuzen de goede of in elk geval dezelfde kant op te krijgen is wel wat meer wil nodig.

Tijdens de verkiezingen leek het wel of de helft van partijen samenwerking als hoofdthema in hun verkiezingsleuzen hadden gekozen, de andere helft wilde het beter, of het beste voor Vlaardingen. Als ze nu eens echt gaan werken aan hun wil om het beste voor Vlaardingen te realiseren, hun ego aan de kant zetten en SAMEN aan de slag gaan dan ligt dat raadsakkoord binnen de kortste keren op tafel.

Ik hoop dat de verkenner het nog ziet zitten en besluit voor dat raadsakkoord toch ook een coalitieakkoord nodig te hebben. De oppositie zal er dan alles aan doen om de belangrijkste punten uit hun programma’s in het raadsakkoord te krijgen en de coalitie zal niet willen dat het allereerste Vlaardingse raadsakkoord mislukt door te weinig inzet van hun kant.

Hoe langer je nadenkt hoe meer mogelijkheden er zijn, zoek goed tussen de moeilijkheden!

Marnix Alderliesten
Winkelier en tot en met vandaag raadslid voor het CDAGerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date