Tekorten Vlaardingen veel groter dan gedacht

18-01-2020 Politiek Redactie

VLAARDINGEN - Vlaardingen komt niet de eerder genoemde acht miljoen per jaar tekort om de begroting sluitend te krijgen, het is zelfs 12,7 miljoen. Dat blijkt uit het rapport van een extern deskundige die de Vlaardingse begrotingsmethodiek tegen het licht heeft gehouden.

Om financieel weer gezond te worden, moet Vlaardingen bijvoorbeeld meer rekening houden met prijsstijgingen. Het tekort zou kunnen worden verkleind met 'boekhoudkundige maatregelen'. Het College van burgemeester en wethouders wil samen met de gemeenteraad komen tot een sluitende begroting voor 2020. Er zijn daarom werkgroepen ingesteld voor onder meer onderwijs, veiligheid, sociaal domein en wonen. Deze beleidsterreinen zijn samen goed voor 150 miljoen op een begroting van 260 miljoen per jaar. 

Bezuinigen op de overige 110 miljoen zou volgens het college de leefbaarheid van de stad ernstig aantasten. De bezuinigingen moeten dus worden gevonden op de vier eerder genoemde terreinen, liefst niet door minder te doen maar door dingen anders te doen. Ook wil de gemeente nadrukkelijk kijken naar mogelijkheden om de inkomsten te vergroten.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date