Trollende fractievoorzitter D66 landelijk nieuws

11-03-2019 Politiek Redactie

VLAARDINGEN - De uitglijder van D66-fractievoorzitter Koen Kegel heeft met een publicatie op GeenStijl landelijke aandacht gekregen. 'Fractievoorzitter D66 blijkt online trol', kopt het roze blog om zich vervolgens af te vragen 'Zijn het de Russen? Of is het D66 Vlaardingen?'. Ook ThePostOnline besteedde er inmiddels aandacht aan.

Kegel werd gisteren door Schiedamsnieuws.nl ontmaskerd nadat hij onder een fakenaam had gereageerd op het artikel 'D66 lonkt naar wethouderszetel'. Niet alleen reageerde hij onder een valse naam, hij verzon ook een compleet fictief verhaal als zogenaamd teleurgestelde kiezer op een lokale partij.Eenmaal geconfronteerd ging Kegel onmiddellijk door het stof en bood zijn excuses aan maar toen was het kwaad natuurlijk al geschied.

,,Dit zou betekenen dat D66, de partij van minister Kajsa Ollongren die zo bang is voor online beïnvloeding van verkiezingen via nepnieuws, zelf online de verkiezingen probeert te beïvloeden via nepnieuws. Dit zal dus ook wel nepnieuws zijn. Toch?'', eindigt GeenStijl het bericht waarmee het blog de vinger iop de zere plek legt.

Niet alleen zette Kegel zelf hoog in op integriteit; D66 heeft meer dan welke andere partij dan ook 'nepnieuws' tot grootste vijand van de democratie bestempeld en wijst daarbij geregeld naar 'de Russen'. Niet gek dan ook dat GeenStijl veronderstelt dat Vlaardingen24 wel door Poetin zal worden betaald. Overigens ook al fakenews... of was het nou satire?Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date