Categorieën

Service

UGGs: dieronvriendelijk of niet?

UGGs: dieronvriendelijk of niet?
Politiek

UGGs: dieronvriendelijk of niet?

  • Redactie
  • 26-01-2017
  • Politiek
UGGs: dieronvriendelijk of niet?
VLAARDINGEN – Gaan de stofwolken die de Uggs van de Vlaardingse ambtenaren opwierpen, nu eindelijk liggen?  Nadat het complete Nederlandse medialandschap zich verkneukelde over de 'bibberambtenaren', kwamen ook de Vlaardingse oppositiepartijen met kanttekeningen.

GroenLinks klom kort geleden nog in de pen. De partij wees in een aantal vragen en opmerkingen het college van burgemeester en wethouders op de erbarmelijke omstandigheden waaronder de schapen leven die de wol voor de schoenen leveren. ,,Vindt u het uit oogpunt van dierenwelzijn acceptabel dat deze dieren onder slechte omstandigheden leven en worden behandeld?’’

In het deze week antwoord stelt het college van B&W, dat bij de keuze voor warme vachtschoenen van het merk UGG is uitgegaan van de naam en faam van het bekende merk. Nadien werd de gemeente –via berichten in de (sociale) media– erop geattendeerd, dat de productie van UGGs mogelijk gepaard gaat met dierenleed. Het college geeft aan, dat de gemeente zich hier vervolgens in heeft verdiept en niet heeft kunnen vaststellen of daadwerkelijk sprake is van dierenleed.