Categorieën

Service

Verkiezing Vlaardings politicus van het jaar

Verkiezing Vlaardings politicus van het jaar
Politiek

Verkiezing Vlaardings politicus van het jaar

  • Redactie
  • 17-12-2015
  • Politiek
Verkiezing Vlaardings politicus van het jaar

VLAARDINGEN – In 2014 werd voor de eerste keer de verkiezing voor ‘politicus van het jaar’ georganiseerd door journalisten en correspondenten van de lokale media. Winnaar werd toen Kees Borsboom, fractieleider van GroenLinks.

Een traditie leek geboren en deze week hebben de media weer de koppen, in een enkel geval ‘schriftelijk’, bij elkaar gestoken om drie politici te nomineren die in aanmerking komen voor de titel dit jaar. De inbreng kwam ook nu weer van Peter Joore van De Vlaardinger, Ben Trooster en Wouter Schutte van Omroep Vlaardingen, Frans Assenberg van Groot Vlaardingen en Herman van Nieuwenhuizen van Vlaardingen24.

De opzet was simpel: ieder stelt vooraf, zonder last of ruggespraak zoals politici dit ook verondersteld worden te doen in de gemeenteraad, een lijstje samen van drie kandidaten. De nummers één krijgen drie punten, de nummers twee krijgen twee punten en de nummers drie één punt.

Op basis van de lijstjes zijn er drie politici die een top drie vormen en waaruit door de deskundige jury één winnaar aangewezen wordt. Deze wordt dan in de live uitzending van Omroep Vlaardingen op 31 december tussen 17 en 18 uur bekend gemaakt.

De drie genomineerden zijn wethouder Arnout Hoekstra, CDA-fractievoorzitter Jacky Silos en GroenLinks-fractievoorzitter Kees Borsboom. Over Hoekstra zei de jury onder meer dat hij lastige financiële zaken en besluiten uiteindelijk toch maar door de raad heeft geloodst. Silos werd genoemd onder meer vanwege haar inhoudelijke gedegenheid en ook haar inzet buiten de raadszaal, zoals voor behoud van de Kraamafdeling in het Vlietland ziekenhuis en Borsboom tenslotte vanwege zijn consequente en geregeld creatieve wijze van oppositie voeren.

Luister dus in ieder geval op 31 december naar het programma “Tussen Kerst en Kurk” op Omroep Vlaardingen . De presentatie is in handen van Ben Trooster.