Vier boetes Turkse trouwstoet

30-08-2018 Politiek Redactie

VLAARDINGEN - De vakantie is voorbij en het college van burgemeester en wethouders heeft een reactie geformuleerd op een hele serie schriftelijke vragen die er nog lagen van daarvoor. Meest opvallend, de antwoorden op de vragen van ONS.Vlaardingen over de Turkse trouwstoet. Hoe zat het ook alweer?

Terwijl Vlaardingers zich vermaakten op het Haring & Bierfeest, zorgde een Turkse trouwstoet voor een verkeersopstopping op het Liesveldviaduct. Luid toeterend en zwaaiend met fakkels blokkeerde men daar de doorgang van het overige verkeer. Boze buschauffeurs in bussen vol met inzittenden konden niet meer verder rijden. Een Nederlandse man die commentaar leverde kreeg klappen. De politie werd direct gebeld maar arriveerde pas na 20 minuten, aldus verschillende bronnen. 

Op diverse Facebookpagina's werd volop gediscussieerd en geklaagd over misdragingen in deze trouwstoet op het Liesveldviaduct en meer in het algemeen over getoeter van dergelijke trouwstoeten. De vragen van ONS.Vlaardingen waaruit de onvrede en ergernis niet mis te verstaan is, krijgen - volgens verwachting - een buitengewoon ambtelijke reactie van het Vlaardingse college van b&w. Nee bij de politie zijn nooit klachten geweest over Turkse trouwstoeten en bij de gemeente is slechts één keer geklaagd via een reactie op social media.

Of dit soort overlast in het overleg tussen burgemeester en de politie ter sprake is geweest en hoe vaak dan, wordt niet verteld. Dat overleg is namelijk niet openbaar. Het college laat verder alleen in algemene termen weten, dat de politie optreedt als er verkeersovertredingen worden geconstateerd. De bewuste zaterdag heeft de politie vier bekeuringen uitgeschreven. 

ONS.Vlaardingen toont zich niet echt tevreden met de antwoorden: ,,Wat fijn, het verschijnsel ‘autostoet’ is besproken. En er zijn zelfs bekeuringen uitgedeeld. Vier. Ach. Ja. Nou. Dus. Pfff. En wie dan, iedere achtste auto, of iedereen die juist wel een gordel droeg. Je zou haast zeggen: gelukkig hebben we de foto's nog...'', aldus de partij in een reactie.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date