Vlaardingen krijgt een stadsvisie

09-07-2017 Politiek Redactie

VLAARDINGEN - Na jaren erover het debat te zijn aangegaan en zelfs meer dan eens een motie te hebben ingediend is het de VVD eindelijk gelukt: er komt een stadsvisie. Afgelopen donderdag kwam het onderwerp in de raadsvergadering eens te meer ter sprake en ditmaal was er raadsbrede steun voor het VVD voorstel.

,,Een onmisbaar document om beleid, investeringen en uitgaven (gemeenschapsgeld) aan te toetsen en te verantwoorden'', aldus VVD fractievoorzitter Vera Kalf. ,,De Stadsagenda ('de Burger Meester'), heeft in de verste verte niet geleid tot een actuele stadsvisie. Nu deze Stadsagenda geen rol meer speelt en zichtbaar in de prullenbak is beland blijkt er in de gemeenteraad ruimte om de gevraagde actualisatie alsnog serieus op te pakken''.

Tijdens de behandeling van de Voorjaarsnota 2017, riepen partijen de VVD op, de VVD-motie uit juli 2014 nóg een keer in te dienen. ,,De motie nog een keer indienen door de VVD is herhaling van zetten en dan moet nog blijken of de steun er inderdaad is'', vervolgt Kalf. ,,Wij hebben in antwoord daarop het verzoek omgedraaid, en partijen opgeroepen de VVD-motie (juli 2014) uit het stof te halen, en opnieuw in te dienen bij het college. De burgemeester liet namens het college van B&W weten dat zij de motie omarmen, maar dat vaststellen op 1 januari 2018 bijna zeker niet zal worden gehaald omdat een actuele stadsvisie een zorgvuldige voorbereiding, inclusief zorgvuldige inspraak vereist. Onze fractie is dezelfde mening toegedaan. Wij stellen vast dat er kostbare tijd verloren is gegaan maar de VVD-fractie is super blij dat er toch nog in deze periode een aanvang wordt gemaakt met het serieus opstellen van een actuele stadsvisie''.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date