Vlaardingen wordt 'schatrijk' van zonnepanelen

23-10-2018 Politiek Redactie

VLAARDINGEN - Het is zeer goed mogelijk dat ook in Vlaardingen zonnepanelen die woningeigenaren op hun dak leggen, worden meegerekend in de WOZ-waarde van de woning. Dat antwoord het college van burgemeester en wethouders op vragen van Lianne van Kalken, fractievoorzitter van GroenLinks.

Het Gerechtshof van Arnhem-Leeuwarden bepaalde onlangs dat zonnepanelen 'onroerend' zijn en dus mee mogen wegen bij de bepaling van de WOZ-waarde van een woning. GroenLinks vindt het zeer onwenselijk dat woningeigenaren die investeren in duurzaamheid daarvoor vervolgens 'beboet' worden met een hogere belastingaanslag.

Toch bestaat de kans dat dit ook in Vlaardingen gaat gebeuren. ,,Als uit de wetgeving en jurisprudentie blijkt dat bij de WOZ-taxatie rekening moet worden gehouden met zonnepanelen, dan mag de gemeente daar niet van afwijken'', aldus het college. 

Slecht nieuws voor woningeigenaren en goed nieuws voor de gemeente dus die gaat binnenlopen op door haar inwoners aangeschafte zonnepanelen? Dat valt wel mee. Echt rijk gaat de gemeente er niet van worden en echt arm de woningeigenaren evenmin. De gemeente schat het nadeel voor een gemiddeld huishouden met tien zonnepanelen op twee à drie euro.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date