Vraagtekens bij nieuwe lichtmasten op Korte Hoogstraat

22-01-2021 Politiek Redactie

VLAARDINGEN - Er wordt nog steeds gewerkt aan de herinrichting van de Korte Hoogstraat; de bestrating ligt er alweer even, er staan nieuwe bankjes en fietsrekken en momenteel worden er nieuwe straatlantaarns geplaatst. Maar of dat allemaal wel goed gaat? Op donderdag 21 januari las de PvdA fractie een bericht over het plaatsen van lantaarnpalen op de Korte Hoogstraat in het centrum van Vlaardingen. Toen ze zelf op locatie zijn gaan kijken, waren ze niet geheel gerustgesteld.

,,De PvdA hecht er waarde aan dat het trottoir voor iedereen goed toegankelijk blijft'', aldus de fractie. De partij klom daarom direct in de pen en stelde het college van burgemeester en wethouders een aantal vragen. Zo wil de PvdA weten of er bij het maken van de plannen voor de renovatie van de Korte Hoogstraat rekening is gehouden met mensen met rolstoel, scootmobiel, kinderwagen of rollator. En ook of er bij de uitvoering er nog wel extra goed gekeken is naar de plek van lichtmasten, fietsenrekken, plantenbakken en de uitbreiding van winkelpuien. De fractie vraagt het college de tekeningen van de renovatie te delen.

Wat de lichtmasten/lantaarnpalen betreft vraagt de partij waarom ervoor gekozen is om de nieuwe lantaarnpalen niet op de plek van de oude lantaarnpalen te plaatsen en tenslotte: ,,Wat kan het college doen om het trottoir voor iedereen toegankelijk te maken?''Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date