Vragen over woonplaats Jetten blijven onbeantwoord

19-06-2019 Politiek Erik Meijer

VLAARDINGEN - Het college van burgemeester en wethouders van Vlaardingen weigert de vragen van Tim Thiel (Fractie Boers) over de woonplaats van de Vlaardingse burgemeester Annemiek Jetten te beantwoorden. ,,Een antwoord op die vragen zou de privacy schenden en kan een risico inhouden voor de veiligheid van de burgemeester en haar gezin'', zo laat het college weten.

De gemoederen rond de woonplaats van de burgemeester en met name de berichtgeving daarover zijn de laatste weken hoog opgelopen. Burgemeesters moeten binnen drie jaar na hun aantreden inwoner zijn van de stad die ze besturen. Voor Annemiek Jetten verloopt die deadline op 7 januari 2020. De burgemeester heeft een appartement in Vlaardingen maar bezit ook een huis in Breda.

Nieuwssite Waterweg Actueel was in het Pinksterweekend in Breda om aan te tonen dat de burgemeester daar nog altijd woont en haar Vlaardingse appartement slechts sporadisch gebruikt. Volgens de gemeente gingen de schrijvers van de site daarbij intimiderend te werk met een draaiende camera.

De daarop volgende vragen van Tim Thiel worden dus evenmin gewaardeerd. Thiel stelde dat de burgemeester met behulp van de locatiegegevens van haar telefoon en iPad eenvoudig kan aantonen wel degelijk in Vlaardingen te wonen. Zij zou deze gegevens met het presidium (de verzamelde fractievoorzitters uit de gemeenteraad) kunnen delen.

Dat het college nu stelt dat dit delen van gegevens met het presidium een te groot risico is voor de veiligheid van de burgemeester tekent het onderlinge wantrouwen in de Vlaardingse politiek. Een van de Vlaardingse partijen vertrouwt er niet op dat de burgemeester de waarheid spreekt over haar woonplaats, de burgemeester op haar beurt vertrouwt er duidelijk niet op dat gegevens die met het presidium worden gedeeld binnenskamers blijven.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date