Categorieën

Service

Vrees voor chaos bij Vijfsluizen

Vrees voor chaos bij Vijfsluizen
Politiek

Vrees voor chaos bij Vijfsluizen

  • Redactie
  • 10-01-2017
  • Politiek
Vrees voor chaos bij Vijfsluizen
VLAARDINGEN – De reconstructie van het weggedeelte bij Vijfsluizen, start in februari/maart, en de aanleg van de Hoekse Lijn vinden grotendeels tegelijkertijd plaats dit jaar. Vanaf april rijden er geen treinen meer maar nog wel bussen naar metrostation Vijfsluizen. Omdat daar rijbanen worden afgesloten zal het voor reizigers in het openbaar vervoer veel ongemak opleveren: met de bus in de file op een weg waar ook vracht- en ander verkeer zal rijden. Wie met het openbaar vervoer reist heeft niet makkelijk een keus aan alternatieven. Erik van Pienbroek van de  raadsfractie van de ChristenUnie/SGP heeft het college hier vragen over gesteld.

Van Pienbroek maakt zich vooral zorgen over de actieve informatievoorziening aan de inwoners van Vlaardingen en vraagt wanneer deze nou eens start. Dat reizigers in het openbaar vervoer minimaal last moeten ondervinden vindt hij van groot belang: ,,Op welke manier wordt gewaarborgd dat O.V.- reizigers zo min mogelijk hinder ondervinden van de verbouwing en hoe wordt ervoor gezorgd dat O.V.- reizigers goede aansluittijden op de andere O.V.- verbindingen houden?’’ Van Pienbroek vraagt aanvullend of de bussen voorrang krijgen, mogelijk doordat er van een aparte ‘busbaan’ sprake is.

Ook fietsers en automobilisten hebben Van Pienbroek’s aandacht: ,,Kunnen fietsers tijdens de gehele reconstructie van het knooppunt Vijfsluizen ongehinderd gebruik blijven maken van de fietsverbinding tussen Vlaardingen en Schiedam en naar metrostation Vijfsluizen?’’. Over de alternatieve routes voor automobilisten vraagt hij welke alternatieven dit dan zijn en hoe ook voor hen een goede doorstroming gegarandeerd wordt.

Tenslotte vraagt Van Pienbroek of en hoe er tijdens deze twee grote projecten ‘gemonitord wordt’  en of bijstelling van de ‘pijnpunten’  dan mogelijk is.

Het college zal binnen 30 dagen antwoord geven op de gestelde vragen.