Vuurwerkbom: waar was het toezicht ?

25-11-2016 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – De fractie van ONS Vlaardingen is verbaasd dat er gisteravond geen zichtbaar preventief toezicht in het Centrum was toen er een vuurwerkbom  afging op het Veerplein. Raadslid Ron Boers maakte zich er kwaad over en vuurde diezelfde avond een aantal vragen over af naar het college van burgemeester & wethouders.

,,Waarom was er, zoals elke avond, ook nu weer geen preventief toezicht en wat is daar nu zo moeilijk aan om dat te regelen’’, aldus Boers. ,,Politiechef Sjoerd Top noemt preventief fysiek toezicht de beste methode ter voorkoming van overlast en criminaliteit, dus waarom geeft u dan aan deze woorden geen gevolg?’’

Boers vreest er voor dat bewoners zelf rechter gaan spelen als hij vervolgens vraagt wat er nog moet gebeuren voor er wel preventief toezicht wordt geregeld: demonstraties of knokploegen met eventueel gewonden of dodelijke slachtoffers?

Gezien de plek waar de vuurwerkbom ontploft is, daar staan camera’s op gericht, vraagt Boers vervolgens of en hoe snel de opbrengsten van het cameratoezicht er komen. Tenslotte vraagt hij naar de mening van het college over het feit dat bewoners al jarenlang bijna dagelijks 8844, 112 of de gemeente moeten bellen met hun veiligheidsklachten, en er nog steeds geen verbetering in de veiligheids- en leefbaarheidssituatie optreedt.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date