VVD: Woningen bouwen langs de Marathonweg

03-06-2020 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – De VVD pleit voor woningbouw langs de Marathonweg. Dat valt op te maken uit een brief die de fractie naar het college heeft gestuurd over het voormalige Fortunaterrein, de roemruchte voetbalclub die ooit bijna eredivisievoetbal speelde. Zover kwam het net niet, want over twee wedstrijden tegen Heracles voor promotie in het seizoen ‘61/’62 werd er verloren.

Of het tot woningbouw aan de Marathonweg op de voormalige voetbalvelden komt is ook nog maar de vraag, maar een nieuwe Woonvisie staat wel op stapel. Na de recente onrust over wel of geen woningbouw in de Broekpolder is het stellen van vragen of het komen met ideeën over waar woningen te bouwen natuurlijk een prima manier om jezelf onder de aandacht te brengen als politieke partij.

Dat doet de VVD dan ook via fractievoorzitter Ruben van der Zande die er nog eens op wijst in zijn inleiding aan het college dat er de komende jaren veel huizen gebouwd moeten worden in Vlaardingen; alles bij elkaar meer dan 5000. Van der Zande wijst erop dat er aan de Marathonweg nog een prima stuk land braak ligt waar nog geen definitieve plannen voor zijn. Van der Zande: ,,In deze wooncrisis kunnen we niet afwachten. Elke mogelijke bouwlocatie, met uitzondering van de Broekpolder, moet onderzocht worden of er wellicht woningen gebouwd kunnen worden, de komende jaren. Alleen door te bouwen, bouwen, bouwen kunnen we deze wooncrisis aanpakken’’.

Van der Zande vraagt het college om dit te onderzoeken, hoeveel huizen hierop gebouwd kunnen worden en wat dat financieel oplevert voor Vlaardingen. Over hoe het precies zit met het woonmilieu, de fijnstofuitstoot, het vrachtverkeer en de verkeersontsluiting vraagt hij nog niets.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date