VVD: zorgen over effecten vertrek Unilever

08-10-2016 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – De VVD is volledig verrast door de aankondiging dat Unilever over een paar jaar definitief uit Vlaardingen vertrekt. Des te meer omdat wethouder Ruud de Vries dit bedrijf regelmatig genoemd heeft, met name bij recente ontwikkelingen op gebied van de foodsector (FIA, een opleiding in Vlaardingen voor de voedseltechnologie)  als een van de ‘aanjagers’.  

De fractie van de VVD heeft een aantal vragen gesteld hierover en wil onder meer weten of het college eerder van het vertrek van Unilever op de hoogte was. Namens de VVD vraagt fractievoorzitter Vera Kalf het vestigingsbeleid en/of het ontbreken van een adequate infrastructuur in Vlaardingen hierin een rol hebben gespeeld. ,,Zo nee, zijn er andere lokale omstandigheden die een rol hebben gespeeld bij het besluit het bedrijf te verhuizen naar Wageningen?’’, aldus Kalf.

Of het te laat is laat Kalf nog even in het midden maar wel vervolgt ze met de vraag over de maatregelen die het college heeft genomen, of nog gaat nemen, om dit vertrek te voorkomen.

Het college stelt in een verklaring dat deze verhuizing geen consequenties heeft voor de foodsector en de Food Innovation Academy. Vera Kalf: ,,Op basis van welke harde gegevens trekt u deze conclusie?’’ Tenslotte wil Kalf weten hoe snel het college de effecten voor de werkgelegenheid in kaart heeft gebracht, zowel voor werknemers van Unilever als voor lokale ondernemers en leveranciers aan het bedrijf, om het gemeentelijke beleid hierop af te kunnen stemmen.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date