Wethouder hoeft niet te verhuizen

23-04-2020 Politiek Redactie

VLAARDINGEN – Afgelopen jaar was er nogal wat gesteggel over de woonplaats van voormalig burgemeester Annemiek Jetten; was zij vooral in haar (nog aangehouden) woning in Breda te vinden of verbleef ze echt voornamelijk in haar appartement in Vlaardingen Holy?

Voor wethouder Sebastiaan Nieuwland is het duidelijk. Hij woont hier niet maar is uitstekend op de hoogte van wat er zich in Vlaardingen afspeelt. Dat vindt althans zijn partij D66. En dus wordt er een ontheffing aangevraagd voor het zogeheten woonplaatsvereiste. Dat zegt dat een wethouder in de plaats moet wonen waar zij/hij wethouder is, maar daar kan dus een ontheffing voor worden aangevraagd. Die was vorig jaar al een keer verstrekt voor een jaar en die loopt eind mei van dit jaar af.

Nieuwlands partij D66 heeft gevraagd of het college van B&W een voorstel aan de raad wil doen voor nog een jaar ontheffing. Er zijn over twee jaar weer raadsverkiezingen en dan is niet zeker of hij weer wethouder wordt. En door ‘zijn open werkwijze en representatieve activiteiten heeft hij bewezen voldoende binding te hebben met de stad’, aldus D66.

Het voorstel staat voor de raadsvergadering van vanavond op de agenda.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date