Wethouder Hoogendijk (ONS) in opspraak

08-03-2019 Politiek Redactie

VLAARDINGEN - De Vlaardingse wethouder Frans Hoogendijk (ONS.Vlaardingen) is in opspraak geraakt. Hij blijkt eigenaar te zijn van een flatwoning in de Holy die wordt verhuurd aan vier Roemeense arbeidsmigranten. Pikant, zijn partij maakt zich immers al jaren hard voor minder arbeidsmigranten in de stad en het aanpakken van huisjesmelkers.

Het Algemeen Dagblad werd getipt en confronteerde de wethouder met de bevindingen. Hoogendijk is eigenaar van de woning sinds 2004 en verhuurt deze al jaren onder. De wethouder verhuurt niet zelf maar regelt de verhuur via een bureau dat op de website aangeeft jarenlange ervaring te hebben met het huisvesten van arbeidsmigranten.

Nadat het AD hem vragen begon te stellen heeft Hoogendijk de situatie aan burgemeester Annemiek Jetten uitgelegd. Die heeft ‘s avonds de fractievoorzitters bijeen geroepen en op de hoogte gebracht. Dinsdag volgt een spoeddebat over de kwestie. Het lot van de wethouder ligt in handen van de Raad. De raadsleden mogen dinsdag oordelen hoe het verder moet.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date