Wethouder terug naar de onderhandeltafel?

10-10-2014 Politiek Herman van Nieuwenhuizen

VLAARDINGEN – Bewoners van het appartementsgebouw lieten op de raadsvergadering van 9 oktober hun stem horen: woordvoerster Jacqueline Kortleven liet weten dat zij zich niet konden vinden in de bouwplannen op het evenemententerrein naast de appartementen. Het aantal bouwlagen week af van het compromis dat zij met de gemeente dachten overeengekomen te zijn. Voor de VVD onder meer reden om voor te stellen het bestemmingsplan hiervoor van de raadsagenda af te laten halen die avond.

,,We willen eerst eens weten wat er precies besproken is met de bewoners. Ons voorstel is om het eerst in de raadscommissie aanstaande donderdag te bespreken en het daarna in de raad te behandelen’’, aldus fractievoorzitster Vera Kalf. Kalf kreeg bijval van de andere fracties, waarbij fractievoorzitster Ivana Somers op voorhand wist te melden dat die ruimte er op de agenda van donderdag 16 oktober is.

De raad stemde vervolgens unaniem voor het voorstel van de VVD. Verantwoordelijk wethouder Hans Versluijs verzocht om dan wel vaart te maken, in november staat de ondertekening van de koopcontracten met toekomstige bewoners gepland. Zowel Vera Kalf als PvdA fractieleider Klaas Terpstra benadrukten dat het wat hun betreft niet tot uitstel zal leiden. ,,Daar mag geen misverstand over bestaan’’, reageerde Kalf. ,,Laat dit een duidelijk signaal zijn van de VVD naar de Vlaardingse burgers’’.

Of het opnieuw in de commissie en raad bespreken van het bestemmingsplan ‘De Buitenplaats Van Ruytenburch’ tot nieuwe afspraken met de protesterende bewoners leidt is nog afwachten.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date