'Makkie' voor korfballers van Twist

• Rene Kooiman
  • 10-02-2019
KORFBAL - Op papier zou de wedstrijd van gisteren een makkelijke overwinning moeten zijn voor de korfballers van Twist, maar vorige week verraste Madjoe haast de nummer drie van de competitie Atlas. Dus je moet altijd op je hoede zijn.

De wedstrijd begon voortvarend want de eerste de beste aanval was meteen raak voor Twist. De volgende doelpunten lieten iets langer op zich wachten en zodoende had Madjoe het idee dat ze de eerste 10 minuten bij kon blijven 4-3. Maar hierna kwam Twist echt op stoom en door zorgvuldig en slim te spelen (zoals de trainer het wil zien) kwam Madjoe niet meer echt in het spel voor. Via 9-4 halverwege de eerste helft liep Twist uit naar een 15-6 ruststand.

Zoals wel vaker denk je dan dat de tweede helft net zo’n 'makkie' zal worden als de eerste helft echter dan zul je wel het zelfde spelletje moeten blijven spelen. Dit was helaas niet helemaal het geval, en dat kwam ook door de kwaliteit van de tegenstander. Iedere speler van Twist kwam op zich makkelijk vrij van zijn of haar tegenstander en dan ga je vaak de verkeerde keuzes maken met afronden en dan maak het je zelf een stukje moeilijker. Dat dus, hoewel er na 18 minuten in de tweede helft wel een stand van 20-10 op het scorebord stond. Hierna bloedde de wedstrijd eigenlijk een beetje dood en stond er na 30 minuten een eindstand van 23-13 op het bord.

In de laatste minuten mocht Stefan Seip ( A-jeugd) zijn debuut in het eerste van Twist maken. Helaas kon hij zijn debuut niet vieren met een doelpunt.

Al met al een verdiende overwinning en op naar volgende week en dan mogen de korfballers van Twist weer in Vlaardingen aantreden tegen Atlas en wel op 19.10 uur in de Westwijk hal.

Inmiddels is bekend dat trainer/coach Edwin Jansen zijn contract met een jaar heeft verlengd en dus volgend jaar ook weer verantwoordelijk is voor de selectie.