'Sport in het DNA van alle Vlaardingers'

02-11-2019 Sport Redactie

VLAARDINGEN - Met ruim 20 handtekeningen onder het Vlaardings Sportakkoord slaan sport- en beweegaanbieders, maatschappelijke partners en de gemeente Vlaardingen vanaf vandaag de handen ineen voor ‘sport en bewegen in het DNA van elke Vlaardinger’. Naast het bevorderen van gezondheid willen de ondertekenaars met sport en bewegen ook andere doelen bereiken, zoals minder eenzaamheid en meer participatie en integratie. Om 13.00 uur vanmiddag werd het akkoord ondertekend bij CWO aan het Trimpad.

Een onafhankelijke sportformateur bracht in het afgelopen jaar een groot aantal Vlaardingse partijen bij elkaar. Samen hebben zij besloten om voorrang te geven aan het bevorderen van sporten en bewegen voor iedereen (arm of rijk, oud of jong, met of zonder beperking), het nog vitaler maken van sport- en beweegaanbieders, het promoten van een positieve sportcultuur en het Vlaardingers mogelijk maken om een leven lang te sporten.

 

Krachten bundelen


Wethouder Bart Bikkers heeft het akkoord ondertekend namens de gemeente Vlaardingen: “Ik vind het geweldig dat we nu nog sterker de krachten bundelen om Vlaardingers te laten sporten of bewegen. Niet alleen sportorganisaties doen mee, maar ook maatschappelijke organisaties als bijvoorbeeld ROGplus en Seniorenwelzijn. We gaan nog meer en beter samenwerken, kennis delen en de verbinding zoeken. Ik heb er veel vertrouwen in: we hebben een sterk verenigingsleven, goede sportaccommodaties en deskundige ondersteuning en organisaties om Vlaardingers in beweging te krijgen. Bovendien is dit pas het begin: iedereen is welkom om aan te sluiten.”

 

Van Nationaal naar Lokaal Sportakkoord

De minister voor Medische Zorg en Sport heeft in de zomer van 2018 samen met de sportsector, gemeenten en maatschappelijke partners een Nationaal Sportakkoord gesloten met als hoofddoel om zoveel mogelijk mensen met plezier te laten sporten en bewegen. De gemeente Vlaardingen staat volledig achter de landelijke ambities. Nu het Vlaardings Sportakkoord ondertekend is, stelt het Rijk 40.000 euro beschikbaar om de uitvoering van het Vlaardings Sportakkoord te ondersteunen. Een kernteam gaat aan de slag met alle ideeën die in de afgelopen periode zijn verzameld om sport en bewegen in het DNA van elke Vlaardinger te krijgen.Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date