70ste Havenloop AV Fortuna

11-04-2017 Sport Redactie

VLAARDINGEN - De Havenloop is de oudste stratenloop van Nederland en wordt dit jaar voor de 70ste keer gehouden op Koningsdag, 27 april. De organisatie is in handen van Atletiekvereniging Fortuna. Voor alle deelnemers ligt een leuke herinnering klaar, plus een tegoedbon aangeboden door een van de sponsors. Voor de nummers 1, 2 en 3 van elke afstand ligt er naast de bloemen ook een mooie prijs klaar.

Ook dit jaar wordt er zoals gebruikelijk rond de Oude Haven gelopen waar het altijd gezellig druk is. De jeugd tot 12 jaar loopt 1 ronde, de overige deelnemers kunnen een keuze maken om de 5km ( 4 ronden ) of de 10km ( 8 ronden ) te lopen.


PROGRAMMA:

In vebrand met met de aanpassing van het parcours enkele jaren geleden is dit parcours niet meer gecertificeerd als zijnde een wedstrijdparcours, ook dit jaar zal de Havenloop een prestatieloop zijn.Het wordt echt een rondje rond de Oude Haven, wat dan 8x gelopen wordt om aan ongeveer 10 kilometer en 4x om aan ongeveer 5 km te komen. De jeugd tot 12 jaar loop 1 ronde om de haven. De jeugdloop gaat over een rondje van ongeveer 1250 meter en zal starten om 10.00 uur. De 5 en 10 km start rond 10.15 uur direct na het finishen van de jeugdloop.

 

KOSTEN:

Prestatielopen 5 km en 10 km € 6,00 bij voorinschrijving en € 8,00 bij na-inschrijving. Jeugdloop 1.25 km € 2,00 bij voorinschrijving en € 3,00 bij na-inschrijving. Voorinschrijving kan via www.inschrijven.nl  tot en met 22 april

 

PRIJSUITREIKING:

De prijsuitreiking van de jeugd tot 12 jaar zal direct na de start van de 5 en 10 km loop plaatsvinden. De prijsuitreiking van de 5 en 10 km loop zal plaatsvinden na de binnenkomst van de laatste prestatieloper. De locatie van de prijsuitreiking is ter hoogte van de start/finish. Er is prijs voor de eerste drie mannen/vrouwen van de 5 en 10 km, en voor de eerste drie jongens / meisjes van de jeugd tot 12 jaar.

 

WEDSTRIJDSECRETARIAAT en KLEEDGELEGENHEID:

Het wedstrijdsecretariaat, tevens kleedgelegenheid, is in de lijnbaanhal (oude zaal), aan de Baanstraat 4. Dat is achter langs de Lijndraaier, 200 meter richting station. Het secretariaat is vanaf 8.30 uur geopend.  Na-inschrijving is mogelijk tot 30 minuten voor de wedstrijd.

Voor tijd- en rondenregistratie wordt gebruik gemaakt van het Ipico tijdwaarnemingssysteem, voor de registratie is het startnummer voorzien van een chip. Hierdoor is het gebruik van de ChampionChip of de groene chip niet meer nodig. Indien u zonder chip loopt zal uw tijd niet in de uitslag voorkomen.

Gerelateerd