Categorieën

Service

Ambtenaren winnen strijd met de buren

Ambtenaren winnen strijd met de buren
Sport

Ambtenaren winnen strijd met de buren

  • Redactie
  • 29-06-2016
  • Sport
Ambtenaren winnen strijd met de buren

Het winnende Vlaardingse ambtenarenteam

VLAARDINGEN – Terwijl afgelopen week de meeste Vlaardingers een eigen feestje vierden op het Loggerfestival, voerden de Vlaardingse ambtenaren een gevecht met Schiedam en Maassluis; een sportief gevecht op de velden van voetbalvereniging Excelsior Maassluis.

We kunnen ons niet meer herinneren wanneer bij het jaarlijkse voetbaltoernooi van teams van ambtenaren de Haringkoppen met de eer en de ‘cup met de grote oren’ ging strijken, dus het was nou wel eens tijd !

Anneke Knol, de vorig jaar aangetreden gemeentesecretaris, had het aannamebeleid van nieuwe medewerkers vermoedelijk afgestemd op voetballende kwaliteiten. De selectie bestond uit vrijwel louter ‘godenzonen’, jong, technisch begaafd en vermoedelijk allen geboren op de middenstip van een voetbalveld. Belangrijk detail was ook dat de speler met het beste loopvermogen, wethouder Arnout Hoekstra, ditmaal coachte en niet speelde; in het veld hield hij het altijd driemaal langer uit dan wie ook, maar een bal goed raken heeft hij nooit geleerd.

Vlaardingen won van Maassluis, speelde gelijk tegen Schiedam en Schiedam verloor weer van Maassluis. Kat in t bakkie dus en de cup werd meegevoerd naar het stadhuis aan de Grote Markt. Een balkonscene is achterwege gebleven.