ASWH verslaat Zwaluwen met late goal

• 09-11-2014

VOETBAL - Door met minimale cijfers te verliezen van ASWH, zakt Zwaluwen van de tweede naar de vierde positie op de ranglijst. ASWH had in de eerste helft verzuimd afstand te nemen van  de Vlaardingers en leek ook in de tweede helft niet tot scoren te kunnen komen. Tot Jesper van den Bosch vier minuten voor tijd de bal gelukkig voor zijn voeten kreeg en de terechte voorsprong op het bord schoot.

Voor de vijfde keer werd deze wedstrijd in de hoofdklasse B afgewerkt en nog niet eerder had de thuisploeg in de voorgaande jaren weten te winnen. Dat statistieken niets zeggen weten we allemaal, dus beide ploegen beginnen met aftasten. Zwaluwen speelt het eigen spel, maar weet voorin weinig potten te breken. De sterke verdediging van de Ambachters weet het de Zwaluwenspitsen behoorlijk moeilijk te maken. Aangezien beide ploegen naar voren willen spelen ontstaat er een aantrekkelijk gevecht.

ASWH weet in de eerste helft de meeste kansen te creëren, maar het lukt niet om de bal achter Nick Sanders te krijgen. De bal wordt steeds over of naast gekopt of geschoten of men vindt Nick Sanders op de weg. De grootste kans voor ASWH is voor Andro Franka, die alleen voor Sanders voorlangs schiet. Aan de andere kant schiet Clint van Stee de bal vanuit een vrije trap van meer dan dertig meter snoeihard op doel. Doelman Stef Doedée weet te bal tot corner te verwerken. Aan de andere kant missen de broers van Dommelen enkele mooie kopkansen, waardoor de ruststand is zoals er begonnen is.

Vlak na de rust een grote kans voor Dimitry Gomes Almeida die na een pass van Adair Veiga Lopes vrij voor doelman Doedée de bal voorlangs schiet. Na vijf minuten is het over voor doelman Sanders. Een knieblessure maakt het verder spelen onmogelijk. De ervaren Danny Voets is zijn vervanger. Hij hoeft niet in actie te komen als Mike van Dommelen de bal breed kopt voor de voeten van Jesper van den Bosch, want deze schiet de vrije bal hoog over. Na een goed uur spelen moet Zwaluwen eigenlijk de voorsprong nemen. Jesper Gudde neemt een vrije trap verrassend snel en zet Gomes Almeida alleen voor de doelman. Het lukt hem niet om Zwaluwen op voorsprong te zetten.

Hoewel Zwaluwen de tweede helft veel beter in de wedstrijd is gekomen, krijgt ASWH naarmate het einde nadert de betere mogelijkheden. Eerst schiet Serginio van AxelDongen de bal nog op de paal, maar even later is het toch raak. Uit een corner weet Voets met een reflex een hard ingekopte bal nog te keren, maar deze valt voor de voeten van Van den Bosch en de 1-0 is een feit. Het wordt nog even spannend, met o.a. een vrije trap van Edwin van Bueren. Als de bal wordt weggekopt is het de goed leidende scheidsrechter Karrremans die er een einde aan maakt. ASWH de verdiende winnaar van een spannend duel.