Bij CWO is niet alleen het gras groen

08-04-2017 Sport Redactie

VLAARDINGEN - Eind april zijn er op het dak van de kantine van de voetballers van CWO maar liefst 140 zonnepanelen te zien. CWO is daarmee de eerste voetbalvereniging in Vlaardingen die gebruik gaat maken van zonne-energie.

Op initiatief van het Fonds Schiedam Vlaardingen (FSV) zijn alle verenigingen uit Vlaardingen en Schiedam in november 2015 uitgenodigd voor een bijeenkomst over zonne-energie. Ook heeft het FSV een energiescan aan de verenigingen aangeboden die uitgevoerd is door de stichting Stimular. CWO heeft dankbaar gebruik gemaakt van dit aanbod en is er mee aan de slag gegaan.

Inmiddels zijn alle 288 verlichtingslampen in de kantine, kleedkamers en overige ruimten vervangen door LED lampen. Ook zijn er andere energiebesparende maatregelen genomen.

Na de installatie van de zonnepanelen denkt CWO maar liefst 50% op de elektriciteitsrekening te kunnen besparen. Om de installatie te kunnen financieren heeft het Fonds Schiedam Vlaardingen een aanzienlijke donatie gegeven. Daarnaast is er ook subsidie ontvangen. Het overige deel wordt door CWO zelf gefinancierd. Door de donatie van het Fonds Schiedam Vlaardingen en verschillende subsidies kan deze investering in 4 jaar worden terugverdiend.

De gemeente Vlaardingen, die de eigenaar van de accommodatie is, verleende alle medewerking en de toestemming om de zonnepanelen te plaatsen. In de kantine wordt een monitor geplaatst waar iedereen kan zien hoeveel stroom er wordt opgewekt. Solar-Box uit Den Hoorn zal de zonnepanelen installeren en deze zomer gaat dan de zon voor CWO schijnen.

 Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date