Boekel te sterk voor handbaldames Twist

• Redactie
  • 15-10-2018
HANDBAL - De handbalsters van S.C. Twist moesten zondag spelen tegen Habo '95 uit Boekel. Habobegon voortvarend aan de wedstrijd en zette de verdediging van Twist vanaf het begin onder druk. De verdeding kreeg geen vat op de middenopbouwster, die enkele keren mooi van afstand
scoorde. De dames van Twist konden hier vrij weinig tegenover zetten doordat zij in de aanval slordig speelden dan wel de keepster van Habo op hun pad vonden.

Pas na tien minuten scoorde Twist voor de eerste keer, bij een achterstand van 0 - 6. De verdediging van Twist ging iets offensiever spelen om het gevaar van de opbouw van Habo in te dammen, waardoor de watervlugge cirkelspeelster weer ruimte danwel de hoeken vrij werden gespeeld. Het rustsignaal kwam bij een achterstand van 7 -15.

In de pauze kon coach Nico Kortleven de dames wijzen op de loopacties van Habo en waar er mogelijkheden lagen in de aanval. Na de rust begonnen de dames van Twist iets feller te spelen en sloot de verdediging beter. Vanaf de hoeken scoorden Twist regelmatig maar echt dichterbij kwamen de dames doordat Habo met gevarieerd spel ook bleef scoren. Twist bleef het proberen maar de ploeg uit Boekel was vandaag duidelijk de betere. Het laatste fluitsignaal van de scheidsrechter kwam bij een stand van 15 -25.

Komend weekend zijn de dames van Twist vrij, wat goed uit nadat de laatste vier weken iedere keer minimaal twee wedstrijden op het programma stonden. Op 28 oktober staat er een uitwedstrijd op het programma tegen VHC´13 uit Valkenswaard.