Brons voor Iris van der Weijde halve finale NK

08-04-2019 Sport Redactie

TURNEN - In Leusden, op zondag 7 april, mocht Iris van der Weijde proberen een plaats in de Finale van het NK Turnen 2de divisie te bemachtigen. Een plaats bij de eerste 8 turnsters zou voldoende zijn.

In de aanloop naar de halve finale liet Iris in elke kwalificatie wel wat punten liggen en tot op heden dus nog geen stabiele wedstrijd geturnd. Echter wel iedere wedstrijd voldoende om een ronde verder te komen. De trainsters wisten al dat als ze wel stabiel zou zijn er veel meer in zou zitten en de hoop was dan ook om het deze wedstrijd wel te kunnen laten zien en het felbegeerde ticket voor de Finale te halen.

Iris startte op het toestel brug en meteen als eerste turnster en zette een superoefening neer, beloond met een 11.200, het derde cijfer op dit toestel! De toon was gezet nu haar meest risicovolle oefening geslaagd was. Op naar het toestel en ook hier turnde ze nagenoeg foutloos. Het hoogste cijfer van de wedstrijd met een 11.600. Ook vloer liep stukken beter dan in de kwartfinale waar ze een 11.450 haalde. En na 3 toestellen werd het heel spannend want nu kwam ineens een podiumplek in het zicht, de finale was al zeker gesteld na 3 toestellen. Iris maakte het keurig af met een half in, heel uit op sprong welke 12.000 punten opleverde. De meegereisde supporters en trainsters waren in euforie toen een podiumplaats zeker werd en Iris het brons pakte met 46.150 puntentotaal. Dit is de eerste keer in de historie van Triade dat in de hoogste 2de divisie van de club een podiumplaats is behaald, een uitzonderlijk goede prestatie! Het weekend van 25 en 26 mei mag Iris op zaterdag de meerkamp turnen maar ook op zondag de balkfinale.Gerelateerd
Bedrijven Alle bedrijven »
Altijd Up-to-date