CION begint met nederlaag

• Dennis Vuijk
  • 20-09-2020
VOETBAL - CION heeft als debutant in de 2e klasse de opening gemist en is in en tegen Charlois tegen een nederlaag aangelopen waar een punt zeker mogelijk was geweest.

De in het zonnetje genietende toeschouwers zagen in de eerste helft een wat nerveus ogend CION dat snel werd vastgezet door de tegenstander en daardoor gedwongen werd om snel de lange bal te hanteren. Ook als de mogelijkheid er wel was om onder die druk uit te spelen verzuimde CION dat, dus was de bal snel terug bij de tegenstander. Die op hun beurt weinig kon creëren, en zo was er dus weinig te beleven voor de beide goals.De wedstrijd was in balans, en al was het niet goed, het was ook zeker niet vervelend om naar te kijken.

Na de rust nam CION direct het heft in handen en liet zien wel goed combinerend voor gevaar te kunnen zorgen. Iets meer geluk en het had zomaar de voorsprong kunnen opleveren. Toch was het na een kwartier ineens 2-0 voor Charlois; de eerste goal viel na slordig balverlies en verdedigen, de tweede kon na een vrije trap vrij worden ingekopt.

Toch bleef CION geloven in een goed resultaat wat resulteerde in een aantal kansen en uiteindelijk de verdiende aansluitingstreffer. Het was de ingevallen Tre Naujoks die Royama Ibrahim op links vrij speelde, die op zijn beurt met een afgemeten voorzet Danny Koetsier in staat stelde de bal snoeihard binnen te koppen. Hierna kon het alle kanten op, CION drong aan en Charlois loerde op de counter. Zo kreeg CION de kans om toch nog dat punt te pakken en Charlois had ook zomaar de wedstrijd kunnen beslissen. Dit gebeurde niet waarmee de eerste nederlaag een feit was waar een punt er zeker in had gezeten. Dan moeten de eerste punten in de tweede klasse volgende maar thuis tegen Rozenburg gepakt worden.