Costello van Steenis nog steeds ongeslagen

03-12-2018 Sport Redactie

VLAARDINGEN -  De Vlaardingse MMA-fighter Costello van Steenis heeft ook zijn derde gevecht op 30 november gewonnen. Van Steenis blijft daarmee ongeslagen in Bellator na drie gevechten. De 26-jarige Vlaardinger won tweemaal in de eerste ronde: op Bellator 185 van Steve Skrzat en afgelopen mei op Bellator 200 in Londen van Kevin Fryer. Beide keren won hij via Technical Knockout (TKO).

Chris Honeycutt was de tegenstander van Van Steenis afgelopen vrijdag. De Amerikaan is een vaste naam in Bellator met zeven overwinningen in tien gevechten. In zijn laatste optreden op Bellator 202 klopte hij Leo Leite via jurybesluit.

Bij de partij van Van Steenis  was de jury verdeeld: 2x 29-28, 1x 28-28, uiteindelijk wel in het voordeel van Costello van Steenis.

In de eerste tien minuten kwam het vooral op worstelen aan en daarin had Honeycutt meer controle. Van Steenis verweerde zich echter goed op de grond en hield de schade beperkt. In het begin van de derde ronde kwam Van Steenis dichtbij de zege met een rake trap tegen het hoofd van Honeycutt, maar deze overleefde de aanval en bleef in de partij. Hierna leunde de Amerikaan weer op zijn worstelvaardigheden om het gevecht bovenop Van Steenis af te sluiten.

Bellator MMA (voorheen Bellator Fighting Championships) is de op één na grootste MMA-organisatie ter wereld. Bellator onderscheidt zich van andere organisaties door veelvuldig gebruik van toernooien in elke gewichtsklasse, verdeeld over seizoenen. De wedstrijden en toernooien zijn in Nederland te volgen op de zender 'Spike'.

Costello van Steenis traint bij MMA Vlaardingen onder leiding van Ricardo Wondel. In de zomer van 2017 heeft Costello getekend bij de organisatie van Bellator.

Gerelateerd