CWO deelt punten met Hellevoetsluis

• Ben van Dijk
  • 03-02-2019

fotografie: Klaas Bloem

VOETBAL - In een aantrekkelijke wedstrijd deed CWO niets onder voor de nummer vijf van de ranglijst en had in de eerste helft al veel kansen om afstand te nemen. Uiteindelijk moesten beide teams genoegen nemen met een gelijkspel, waarbij het spannend bleef tot het laatste fluitsignaal.

In het eerste kwartier gebeurde er nog niet veel. In de 17e minuut had CWO de eerste grote kans. Colin Pleijsier (in de basis voor de geblesseerde Danny Koetsier) speelde de bal naar de vrij staande Mike van der Meer maar zijn schot werd door gepakt door de keeper van Hellevoetsluis. Een paar minuten later was het Colin Pleijsier die goed vrij gespeeld werd en alleen voor de keeper verscheen, opnieuw bracht deze redding. Nog voor de rust kwam hij nog twee keer in scoringspositie maar steeds weer stond de keeper in de weg. Hellevoetsluis dat af en toe wel in de buurt van het doel van CWO kwam kon hier geen enkele kans tegenover zetten.

Ook na de rust begon CWO goed. In de 47ste minuut was opnieuw Collin Pleijsier die zichzelf goed vrij speelde en alleen voor de keeper kwam, ook deze keer kwam de bal er niet langs. In de 60ste minuut was het plotseling aan de andere kant raak. Hellevoetsluis counterde na een aanval van CWO en de verdediging van CWO werd uitgespeeld en keeper Daniël van der Knijff was kansloos 0-1. In de 75e minuut kreeg CWO dé kans om te scoren. Sven Goedendorp probeerde een diepe bal voor het doel te halen, deze werd echter gevangen door de keeper. Om onverklaarbare reden draaide de keeper naar Sven en trapte deze tegen het lijf. De uitstekend leidende scheidsrechter Gieles spaarde de keeper met een gele kaart maar CWO kreeg wel een penalty.

Dwy Kampe die de hele wedstrijd uitstekend speelde schoot de bal echter te zacht in en de bal was voor de keeper. CWO ging meer risico nemen en Hellevoetsluis werd gevaarlijker. Toch kwam CWO nog langs zij. In de 86e minuut gaf Sven Goedendorp de bal precies op maat voor de naar voren geschoven Jimmy Onderdelinden die uitstekend inkopte en de keeper kansloos liet 1-1.

In de slotfase probeerde CWO de overwinning naar zicht toe te trekken waardoor er achterin veel ruimte ontstond. Hellevoetsluis had hierbij het geluk niet mee want tot drie keer toe kwam de bal via de lat weer het veld in. Het bleef dan ook spannend tot het laatste fluitsignaal.

Zaterdag heeft CWO opnieuw een moeilijke wedstrijd uit tegen Neptunus-Schiebroek, dat op de tweede plaats staat.