CWO en Zuidland delen de punten

• Cees Jan van Heijzen
  • 12-05-2019

fotografie: Klaas Bloem

VOETBAL - Op Supersaterday trapte CWO om 17.00 uur voor een volle tribune af tegen directe concurrent Zuidland. De eerste vijf minuten kreeg CWO via Danny Koetsier en Colin Pleijsier twee mooie kansen. Danny passeerde de keeper maar wist in een rechtstreeks duel met de linkerverdediger net niet de bal in het doel te glijden. Colin had pech en zag zijn schot vanaf de rand van de zestienmeter op de lat belanden. Zuidland was wakker geschud en kreeg het spel beter onder controle, zonder direct gevaarlijk te worden. CWO bleef op de counter gevaarlijk en kreeg via Igor, Gio en Colin nog een paar kansjes, maar de sluitpost van Zuidland deed zijn werk en hield zijn doel schoon. In minuut 44 was het Zuidland dat met een vloeiende aanval door het midden hun eerste goede kans creëerde, keeper Daniël van der Knijff wist het schot in de korte hoek tegen te houden en tot corner te verwerken.

Na het bakkie thee was het CWO dat net als de eerste helft het scherpst uit de kleedkamer kwam en via Danny Koetsier een kans kreeg om op voorsprong te komen, de keeper van Zuidland had echter andere plannen en wist Danny’s schot te keren. Zuidland nam het heft in handen en wist het de CWO-verdediging een paar keer knap lastig te maken. Via diverse corners kwam men gevaarlijk dichtbij een treffer, echter van der Knijff en co hielden het doel schoon. Wat beide ploegen ook probeerden met hard werken en veel strijd, deze zespuntenwedstrijd kreeg en verdiende geen winnaar. De spanning zorgde er voor dat er veel slordigheden in het spel van beide teams zat en het aantal kansen beperkt bleef. Met een 0-0 eindstand moesten beide ploegen tevreden zijn en blijft het onderin de tweede klasse bijzonder spannend in de strijd om de nacompetitie te ontlopen.